tisdag 8 juli 2008

Kuddkrig

Maken skrattar föraktfullt när mannen på TV hasplar ur sig en massa romantiska saker och friar till "The bachelorette". Han borde veta bättre för han belönas genast med en "kuddattack" från mig. Fast det var maken själv som envisades med att vi skulle slå på TV:n och se efter vem som blev den lyckliga vinnaren av The bachelorettes hjärta. Vi har inte följt serien men eftersom den sänds precis innan The Mole så har vi under några veckors tid sett de sista minuterna av den här realityserien varje Måndag. Så igår kväll visar det sig att maken, trots att The Mole är inställd, faktiskt är nyfiken på det "lyckliga slutet"och därför sätter vi på TV:n för att titta på den sista halvtimmen.

Fast sen sitter han där och skrattar hånfullt när de beskriver sina känslor. Maken har inte samlat på sig tillräckligt många romantikpoäng hos mig för att komma undan med ett sånt beteende. Efter ett antal kuddattacker väljer maken klokt nog att sätta sig i fåtöljen istället för att dela soffa med mig. Maken begriper inte alls varför jag blir lite sur på honom. Han fattar inte att när han skrattar åt alla de där känslorna som den där killen beskriver - så tvingas jag inse att maken aldrig någonsin kommer att säga något liknande till mig. Suck.

Nej, maken har svårt för att hålla sig allvarlig när man pratar om känslor. Det ligger liksom alltid ett litet skratt och lurar i ögonen på honom när han säger "romantiska" saker. Jag har försökt förklara för maken att det inte alls är VAD man säger som räknas utan HUR man säger det. Maken skulle kunna säga hur mycket romantiska klyschor som helst som bara är meningslösa om de inte levereras så att man kan tro på det han säger. Man kan liksom inte skratta bort alla känslor. Nej, man behöver inte tjata om känslor heller. Men någon gång ibland kan det ju vara läge för att säga "jag älskar dig" utan att efteråt skratta bort det.

Nej, jag har så smått börjat inse att det inte är mycket lönt att försöka hinta om det där med romantik till maken. Han kommer nog aldrig att komma hem en dag från jobb med någon överraskande present i händerna. Han kommer nog aldrig att föreslå någon romantisk gemensam aktivitet. Han kommer nog aldrig att sluta med att tända alla lamporna jag släckt för att försöka få lite romantisk stämning i huset. Suck.

Maken blir förvirrad ibland när jag nämner det där med romantik för han förstår inte riktigt vad jag menar när jag säger att jag ibland vill känna att jag är viktig för honom. Han tycker liksom det faktum att han har gift sig med mig och att vi kramas ett par gånger om dagen borde vara tillräckligt. Varför ska han behöva ändra på sig själv för min skull? Nej, jag vill inte ha några stora förändringar men jag vill liksom känna att han anstränger sig. Maken blir ännu mer förvirrad av det där.

Så jag vänder på det och säger att ok jag vill också bara vara mig själv så om jag slutar anstränga mig också så....

- slutar jag raka benen

- slutar jag laga dina favoriträtter bara för att du gillar dem trots att jag inte är sugen

- slutar jag låta dig ta första portionen och välja de bästa bitarna

- slutar jag diska ditt ölglas och ställa in det i kylen så du får vänta tills diskmaskinen är full och glaset är rent.

- slutar jag sminka mig

- slutar jag påminna dig om när de TV-program du gillar är på TV

- slutar jag skriva uppmuntrande e-mail till dig när jag tror du behöver en uppryckare på jobb

- slutar jag vänta med att duscha tills du har vaknat om helgerna så att du inte ska bli störd

- slutar jag låta dig välja film från Netflix och väljer bara de filmerna jag vill se

- slutar jag underhålla din mamma när hon hälsar på så att du inte längre kan hålla på med allt du brukar göra

- slutar jag laga dina kläder och vägrar godkänna att du inte vill lära dig sy i en knapp själv

- slutar jag byta kanal på TV om du känner för att titta på TV men inte gillar programmet jag tittar på

- slutar jag muta katten på lördag- och söndagmorgnar så att hon inte ska väcka dig

- slutar jag låta dig ha hela täcket när jag fryser och rycker till för att få mer trots att du kanske vaknar

- slutar jag försöka visa intresse när du pratar om sport

- slutar jag mata ditt manliga ego när du gör något som du är riktigt stolt över.

- slutar jag säga jag älskar dig, ge komplimanger om din sexiga din rumpa och slutar vara romantisk jag också.

slutar, slutar, slutar....listan är oerhört lång så jag slutar där. Maken ångrade nog att han ville se slutet av The Bachelorette.

Inga kommentarer: