söndag 27 april 2008

Märklig lag

Lagarna i USA kan vara lite märkliga ibland. Här i Michigan kan man köpa öl och sprit i nästan vilken mataffär som helst vilken tid som helst på dygnet. Fast inte i dag. Nej på söndagar är det olagligt att sälja alkohol innan kl 12 på dagen. Är det för att de inte vill ha fulla människor i kyrkan eller? För i USA är det fortfarande väldigt många som går i kyrkan på Söndagar. Det finns nästan lika många kyrkor häromkring som det fanns pizzerior i min gamla hemstad i Sverige.

Jag visste inte att den här lagen fanns förrän jag häromveckan hamnade bakom en man som försökte köpa matlagningsvin kl 11.55. Han fick gå ut med resten av sina varor till bilen och komma tillbaks 5 minuter senare för att få med sig sitt vin hem. Här tummas minsann inte på reglerna trots att det kan verka helt absurbt.

Som svensk är det lite märkligt när man vandrar omkring i en stor supermarket och funderar på att man ju faktiskt kan köpa både sprit, vapen och mjölk i samma affär. Nu kan man ju i och för sig inte köpa vilka vapen som helst i en vanlig affär. Men ett jaktgevär och en flaska vodka går bra.

Inga kommentarer: